Με το όνομα Cooper S 60 Years Edition συναντάμε το επετειακό MINI που έφτιαξε η εταιρεία για να γιορτάσει τις έξι δεκαετίες που έχουν περάσει από το ορίτζιναλ BMC MINI. Το εν λόγω αυτοκίνητο έμεινε στην παραγωγή μέχρι και το 2000 και έγινε το πιο καλοπουλημένο βρετανικό μοντέλο στην ιστορία! Το νέο επετειακό Cooper S θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες και θα διατεθούν όλες τους στην Αγγλία. 

Οι διαφορές του συγκριτικά με τα υπόλοιπα Cooper S εντοπίζονται κυρίως στο αισθητικό κομμάτι. Συνδυάζεται το παραδοσιακό χρώμα British Racing Green, με μαύρες ρίγες να διατρέχουν το καπό, μαύρα καπάκια καθρεπτών, έξτρα προβολείς στη μάσκα και σήματα που προσδιορίζουν ότι το εν λόγω MINI ανήκει στη συλλεκτική έκδοση, με την επιγραφή 60 years. 

Μοναδικής σχεδίασης είναι και οι 17άρες ζάντες αλουμινίου, ενώ στο εσωτερικό, εκτός από τα ταμπελάκια, ξεχωρίζει και στο χρώμα των δερμάτινων επενδύσεων που είναι καφέ με πράσινες λεπτομέρειες. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τούρμπο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 2.0 λίτρων που αποδίδει 192 ίππους, όμως συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο σασμάν.