Ο αντίπαλος του Tesla Model S από την Porsche έρχεται σε λίγους μήνες και συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο! Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σπορ τετράθυρο αυτοκίνητο που θα διατίθεται σε εκδόσεις Sedan και Sport Turismo και θα διακρίνεται για τις παραδοσιακές αξίες των Porsche που δεν είναι άλλες από τις κορυφαίες επιδόσεις, την κορυφαία οδική συμπεριφορά και την κορυφαία ποιότητα. 

Το τεχνολογικό του επίπεδο θα είναι επίσης στην κορυφή, ενώ για να μιλάμε με αριθμούς, θα ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα και θα έχει αυτονομία περίπου 500 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Σύμφωνα με την Porsche θα υπάρχει λειτουργία που με μόλις τέσσερα λεπτά στην πρίζα (και με την ανάλογη παροχή ρεύματος) θα μπορεί να δώσει 100 χιλιόμετρα αυτονομίας! 

Οι εκδόσεις που θα διατίθεται θα είναι οι Taycan, Taycan 4S και... Taycan Turbo, όπως διαβαθμίζει παραδοσιακά η Porsche τα μοντέλα της, μόνο που η Taycan δεν μπορεί να είναι τουρμπάτη καθώς είναι ηλεκτροκίνητη! Όπως και αν έχει, ο στόχος της Porsche ήταν να μην... μπερδέψει τους παραδοσιακούς αγοραστές της αφού ανέκαθεν τα γρήγορα μοντέλα της (εκτός των ειδικών εκδόσεων της 911) ονομάζονται Turbo.