Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κος Καραμανλής προανήγγειλε ότι απο την Πέμπτη θα ενταχθουν στα δρομολόγια της ΟΣΥ 200 λεωφορεία ΚΤΕΛ, σε περιφερειακές γραμμές της Αττικής.

Επιπλέον, τα λεωφορεία που θα απελευθερωθούν θα ενισχύσουν το στόλο σε κεντρικά δρομολόγια.

«Τα λεωφορεία θα μπουν σε λειτουργία την Πέμπτη. Είναι 200 τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που θα μπουν σε περιφερειακά δρομολόγια. Στο κέντρο θα ελευθερωθούν όλα τα λεωφορεία της ΟΣΥ που θα ενταχθούν στο κέντρο. Και το 2ο βήμα που θα κάνουμε, κάτι νομίζω πρωτοποριακό για το ελληνικό δημόσιο, που θα γίνει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είναι ότι για πρώτη φορά θα δούμε λεωφορεία leasing, δηλαδή λεωφορεία με μίσθωση».

Επιπλέον, ο υπουργός Μεταφορών προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων 2-3 μηνών θα γίνουν 650 νέες προσλήψεις οδήγων και τεχνικών τόσο στην ΣΤΑΣΥ όσο και τον ΟΣΥ, προκειμένου να ενισχύσουν τόσο τα λεωφορεία και τρόλεϊ όσο και τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικός, τραμ).

Τέλος όσον αφορά στους ελέγχους που διενεργούνται από την αστυνομία για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και κάποια επεισόδια που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ επιβατών, ο κύριος Καραμανλής τα χαρακτήρισε μεμονωμένα.