Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1, λέει ότι θέλει να κάνει παιδιά αλλά δεν θα ήθελε να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με το δικό του. Σε μια συνέντευξή του που αποκάλυψε πολλά για το τι θα ήθελε να κάνει στο μέλλον, αλλά και για το πως βλέπει τη... συνύπαρξη δύο ρόλων, δηλαδή του πατέρα και ενός κορυφαίου οδηγού αγώνων! 

Ο πιλότος της Mercedes πιστεύει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπει γύρω του είναι στην εκπαίδευση και θα ήθελε πάρα πολύ να συμβάλλει στην αποκατάστασή της, πιθανότατα με το χτίσιμο σχολείων. Λέει χαρακτηριστικά, ότι θα ήθελε ένα σύστημα που θα έδινε περισσότερες ευκαιρίες σε όλους και συμπληρώνει: 

«Δέχομαι κάθε μέρα πάρα πολλά μηνύματα που με ρωτάνε αν θα ήθελα να κάνω αυτό ή το άλλο και εγώ εστιάζω σε αυτά που θα έχουν το μεγαλύτερο αποτύπωμα, αυτά με τη μεγαλύτερη ουσία. Προς το παρόν εστιάζω στους αγώνες, όμως όσο πλησιάζω στην ουρά της καριέρας μου, αυτό θα αλλάξει και θα δουλέψω πάνω σε αυτούς τους τομείς. Θυμάμαι ήμουν στο σχολείο και κανείς ποτέ δεν έκανε κουβέντα με καθηγητή, που θα ενθάρρυνε το μαθητή να γίνει μηχανικός και το πως θα μπει σε αυτό το δρόμο. Αν κάτι θα έκανα για την Αγγλία, προτεραιότητα θα έδινα στα σχολεία». 

Στη συνέχεια ο Χάμιλτον μίλησε για το τι θα ήθελε να κάνει στο κομμάτι της οικογένειας. «Θα ήθελα να κάνω παιδιά σε κάποιο στάδιο της ζωής μου αλλά δεν πιστεύω πως μπορώ να γίνω ένας σπουδαίος πατέρας και παράλληλα, ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο. Δεν θα εστιάσω τόσο καλά. Θα είμαι στη δουλειά και θα σκέφτομαι πότε θα γυρίσω στο σπίτι, ενώ τώρα μπορώ να μιλάω με τους μηχανικούς μου άνετα, έχω το χρόνο μου. Δεν θα ήθελα όμως τα παιδιά μου να ασχοληθούν με τη Formula 1. Δεν θα ήθελα να είμαι μέσα στο σπορ για τόσα χρόνια! Επίσης, η πορεία των παιδιών μου θα ήταν πολύ εύκολη, θα είχαν μια εγγυημένη θέση στη Formula 1 λόγω του ονόματός τους. Θα έκανα ο,τι περνάει από το χέρι μου για να τα ωθήσω προς μια άλλη κατεύθυνση, όμως, ποιος ξέρει;» είπε ο Βρετανός πιλότος της Mercedes.