Πολλοί, αγχώνονται όταν πρέπει να ταξιδέψουν βράδυ, σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού που ακόμη και στις εθνικές οδούς, η ορατότητα βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στα φώτα του αυτοκινήτου. Οι νέες τεχνολογίες όμως είναι εδώ για να κάνουν τη νύχτα, μέρα και η Ford παρουσιάζει το νέο σύστημα φωτισμού στο Focus! Η Μπλε Οβάλ εταιρεία είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και τις σημάνσεις λωρίδων ως πρότυπο για την προσαρμογή της δέσμης των προβολέων, με αποτέλεσμα τον καλύτερο φωτισμό του δρόμου. 

Έτσι η δέσμη διευρύνεται όταν το όχημα πλησιάζει σε μια κυκλική διασταύρωση κάνοντας τους πεζούς πιο ευδιάκριτους ή άλλα οχήματα, όπως ποδήλατα που κινούνται κοντά στο κράσπεδο. Αντί να βασίζεται σε χαρτογράφηση του GPS, που δεν περιλαμβάνει πάντα τις τελευταίες αλλαγές στους δρόμους, το νέο σύστημα προσφέρει προειδοποιήσεις σε πραγματικές συνθήκες για το τι υπάρχει μπροστά. Αξιοποιώντας τεχνολογίες κάμερας και φωτισμού, το νέο Adaptive Front Lighting System της Ford παρακολουθεί τις σημάνσεις των λωρίδων για να κατευθύνει τις δέσμες των προβολέων στις στροφές, πριν καν ο οδηγός γυρίσει το τιμόνι. 

Σύμφωνα με έρευνα της Ford το 81% των οδηγών φοβούνται να οδηγούν αφού σκοτεινιάσει. Σε ανεξάρτητη έρευνα με Γερμανούς οδηγούς, όταν ρωτήθηκαν τί είναι αυτό που τους φοβίζει όταν οδηγούν νύχτα, το 53% απάντησε «το να μην διακρίνουν έναν πεζό ή δικυκλιστή», το 43% «το να μην δουν έγκαιρα ένα εμπόδιο» και το 23% «το να μην παρατηρήσουν την κατεύθυνση του δρόμου μπροστά ». Οι ειδικοί λένε ότι ο κίνδυνος να εμπλακείς σε μοιραία σύγκρουση είναι τριπλάσιος τη νύχτα. 

Στην Ε.Ε. μεταξύ 2006 και 2015, υπήρξε σημαντική αύξηση ατυχημάτων με δίκυκλα συγκριτικά με τους άλλους χρήστες των δρόμων – με το 1 στα 4 να σημειώνονται σε διασταυρώσεις. Υπάρχει επίσης αυξανόμενος αριθμός κυκλικών κόμβων, ο συνολικός αριθμός σε 19 Ευρωπαϊκές χώρες έχει αυξηθεί κατά 16% από το 2016 μέχρι το 2017 μόνο. Μία ακόμα ενδιαφέρουσα τεχνολογία του Adaptive Front Lighting System είναι η λειτουργία αντιθαμβωτικής μεγάλης σκάλας φώτων Glare-Free Highbeam, που εμποδίζει το θάμπωμα των άλλων οδηγών και παρέχει σε ορατότητα σε βάθος. 

Χάρη στην τεχνολογία αυτή, δεν χρειάζεται αλλαγή σε μεσαία σκάλα, αφού καλύπτεται το τμήμα της δέσμης που σε άλλη περίπτωση θα ενοχλούσε τους οδηγούς αντίθετα ερχόμενων ή προπορευόμενων οχημάτων. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι προβολείς με αυτοματοποιημένη λειτουργία μεγάλης σκάλας ενεργοποιούνται μέχρι 10 φορές περισσότερο, συγκριτικά με την ενεργοποίηση από τον ίδιο τον οδηγό. Μεταξύ άλλων προηγμένων συστημάτων φωτισμού, ο Koherr και η ομάδα του εξελίσσουν τώρα μία νέα τεχνολογία αναγνώρισης που χρησιμοποιεί κάμερα υπερύθρων για να εντοπίζει και να παρακολουθεί ανθρώπους, δικυκλιστές και μεγαλύτερα ζώα σε απόσταση έως 120 μέτρα.