Το άκρως επιτυχημένο SUV πόλης της Renault θα έχει και δεύτερη γενιά, η οποία περιμένουμε ότι θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2019. Αρχικά, με κλασικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, όμως στη συνέχεια θα διατεθεί και σε μια υβριδική έκδοση με ένα ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο μοτέρ των 1.6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, σε συνδυασμό με μια μπαταρία των 9,8 kWh. 

Θα μπορεί να κάνει έως και 50 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και στο συνδυασμένο πρόγραμμα, όπου θα λειτουργεί και ο βενζινοκινητήρας, θα έχει μια πολύ χαμηλή κατανάλωση. Άλλη μια σημαντική προσθήκη θα είναι ο νέος τούρμπο βενζινοκινητήρας των 1.3 λίτρων που εξέλιξε η Renault-Nissan και έχει τοποθετηθεί σε πολλά μοντέλα του ομίλου, ακόμη και στο νέο Dacia Duster.

 Αξίζει να σημειώσουμε πως η Renault σχεδιάζει να προσθέσει την ημιαυτόνομη τεχνολογία ProPilot στις κορυφαίες εκδόσεις του νέου Captur, που σημαίνει ότι ο οδηγός θα μπορεί να... ξεκουράζεται σε συγκεκριμένες συνθήκες και τον έλεγχο του οχήματος θα τον αναλαμβάνει το σύστημα!