Ελάχιστες είναι οι ώρες που απομένουν για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, καθώς λήγει σήμερα η χαριστική περίοδος των 15 ημερών που είχε δώσει στις 20 Δεκεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, λήγει και η περίοδος της δυνατότητας κατάθεσης πινακίδων, για όσους επιθυμούν αυτοβούλως να ακινητοποιήσουν το όχημά τους και να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Πού και πως μπορείτε να πληρώσετε

Στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ για λίγο ακόμα και μέσω e-banking έως την αλλαγή της ημέρας, μπορείτε να εξοφλείτε τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων που έχετε στην κατοχή σας. Με μια επίσκεψη στη σχετική σελίδα της ΑΑΔΕ, μπορείτε να δείτε τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στο όχημά σας και να τυπώσετε το σχετικό ειδοποιητήριο.

Τα πρόστιμα αν δεν πληρώσετε

Αν έως και σήμερα δεν ολοκληρώσετε τη διαδικασία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του οχήματός σας, σας περιμένουν σημαντικά πρόστιμα. Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο ανέρχεται στο 100% των τελών εάν το όχημά σας είναι δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ, 50% αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο, ενώ 30 ευρώ πρόστιμο θα πληρωθεί αν τα τέλη που αναλογούν στο όχημα είναι λιγότερα από 30 ευρώ. Για επιβατικό Ι.Χ. αυτοκίνητο δηλαδή που πληρώνει 200 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλετε 400 ευρώ μαζί με το πρόστιμο.