Για δεύτερη χρονιά το συνέδριο-θεσμός για την εναλλακτική μετακίνηση, «Ecomobility», το οποίο υπήρξε το σημαντικότερο «σημείο συνάντησης» θεσμικών φορέων, κρατικών οργανισμών και αγοράς διοργανώνεται στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα «Ολυμπία),  στις 22 Ιανουαρίου 2019 (09.00-17.00).

Η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία του insider.gr και της ΗΑΕΕ και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μεταξύ των θεμάτων που θα αναλυθούν θα είναι το θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο), οι εξελίξεις στις υποδομές και τα δίκτυα, η ανάπτυξης της αγοράς και η συμμετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι δυνατότητες χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις.

Χαιρετισμό στο συνέδριο θα απευθύνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης ενώ μεταξύ άλλων θα μιλήσουν και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Μιχάλης Βερροιόπουλος, η κα Νεκταρία Καρακατσάνη, μέλος του ΔΣ της ΡΑΕ, ο κ. Αναστάσιος Ταστάνης, πρόεδρος του ΟΑΣΑ, ο κ. Δημήτρης Τζώρτζης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ,  κ. Ιωσήφ Φλωρεντίν, διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ, ο κ. Γιάννης Κοπανάκης, γενικός διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης της ΔΕΗ κλπ. 

Το 2nd Ecomobility Conference πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή χρονική συγκυρία για την ηλεκτροκίνηση, την αεριοκίνηση αλλά και την υγραεριοκίνηση καθώς στην Ελλάδα σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις προωθούν με συγκεκριμένο σχεδιασμό την χρήση των εναλλακτικών καυσίμων ,ενώ πολύ πρόσφατα η ΡΑΕ ξεκίνησε τη διαβούλευση για τις υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η είσοδος είναι δωρεάν. 

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές

Η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) είναι μια μη κερδοσκοπική ερευνητική και επαγγελματική οργάνωση, που λειτουργεί ως διεπιστημονικό φόρουμ για την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μεταξύ εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ενέργειας. Στοχεύει στην προαγωγή δράσεων που αφορούν στην ενεργειακή οικονομία και αποτελεί το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Δεξαμενής Σκέψης International Association for Energy Economics (IAEE). Καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριοποίησής της διοργανώνει στην Ελλάδα και το εξωτερικό φόρουμ, ημερίδες και εκδηλώσεις για οικονομικά και ενεργειακά θέματα.

Το insider.gr συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα ελληνικά οικονομικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, προσφέροντας καθημερινή έγκυρη και έγκυρη ενημέρωση για όλους τους τομείς της οικονομικής και της δραστηριότητας. H μηνιαία του επισκεψιμότητα ξεπερνά το 1.000.000 μοναδικούς επισκέπτες, ενώ έχει συνεργασία με το Bloomberg,  το Reuters κλπ. Παράλληλα έχει βραβευθεί ως  η καλύτερη οικονομική ιστοσελίδα στην Ελλάδα.