Σε κάθε έκθεση αυτοκινήτου βλέπουμε εντυπωσιακά αυτοκίνητα, όμως στην έκθεση SEMA που γίνεται στο Λας Βέγκας, γίνεται της... βελτίωσης το πανηγύρι, με μοναδικές κατασκευές που μπορεί να είναι από «τρελά» φορτηγάκια, έως θηριώδη muscle cars! 

Οι βελτιωτές ανά τον κόσμο την επιλέγουν για να παρουσιάσουν διάφορα πρότζεκτ που έχουν εξελίξει, με παλιά ή και νέα μοντέλα ως «βάση». Παρακάτω, ακολουθούν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα, που μπορεί να δει κανείς στην έκθεση του Λας Βέγκας! 

Audi RS5 ABT

Στο περίπτερο της ABT, στην έκθεση SEMA, βλέπουμε το εντυπωσιακό νέο Audi RS5 με ακόμη πιο έντονο χαρακτήρα από το εργοστασιακό. Νέες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών και λεπτομέρειες στη μάσκα εμπρός, κάνουν τη διαφορά, ενώ η ABT αναφέρει ότι σύντομα θα δώσει στοιχεία και για τα πακέτα βελτίωσης του κινητήρα του RS5! Για την ώρα, η απόδοση «περιορίζεται» στους 510 εργοστασιακούς ίππους. 

Dodge Challenger SRT Demon Speedkore 

Το θηριώδες muscle car της Dodge, έχει 840 ίππους από το εργοστάσιο και μπορεί να... σηκωθεί σούζα, ακόμη και χωρίς καμία τροποποίηση, όμως αυτό δεν έφτασε στη Speedkore και αποφάσισε να αντικαταστήσει τον κομπρέσορα του μοτέρ, με δύο τούρμπο! Έτσι, η απόδοση σκαρφάλωσε στα 1.200 άλογα και η επιτάχυνσή του... σπάει σβέρκους. 

Ford F-150 Hoonitruck 

Εδώ, βλέπουμε το νέο «παιχνίδι» του Κεν Μπλοκ. Πρόκειται για ένα «ταπεινό» φορτηγάκι, στο οποίο έχει μπει ο τούρμπο V6 κινητήρας των 3.5 λίτρων από το Ford GT και βελτιωθεί στα άκρα, με ισχύ που πλέον αγγίζει τους 914 ίππους! Θα το απολαύσουμε σύντομα, στην επόμενη σειρά Gymkhana του Κεν Μπλοκ. 

Ford Mustang Series 1 

Η RTR είναι μια εταιρεία που εξειδικεύεται στις βελτιώσεις των Ford και στην έκθεση SEMA του Λας Βέγκας, παρουσιάζει τη Mustang Series 1. Βλέπουμε ότι έχει τοποθετηθεί νέο body kit με τονισμένες λεπτομέρειες, όμως ο βελτιωτικός οίκος δεν έχει ανακοινώσει για την ώρα, απόδοση του κινητήρα. Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι η παραγωγή αυτής της Mustang θα περιοριστεί στα 500 κομμάτια. 

Porsche 356 RSR Emory 

Κάποτε, η 356 ήταν μια Porsche παλαιάς σχολής, η οποία είχε συλλεκτικό χαρακτήρα όμως με τα σημερινά δεδομένα, ο κινητήρας της ήταν αδύναμος. Έτσι η Emory αποφάσισε να... πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να αντικαταστήσει το μοτέρ αυτό με ένα μπόξερ εξακύλινδρο τούρμπο, από την 964, με ισχύ που φτάνει στους 400 ίππους!