Τα αυτοκίνητα πόλης «έχουν ψυχή» και ειδικά για τις ελληνικές οδικές συνθήκες, το μικρό και ζωηρό VW up! GTi διαθέτει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα εκτός από το προσιτό κόστος.

Το νέο μοντέλο  ίσα που ξεπερνά τα 1.000 κιλά βάρους, διαθέτει όμως το μικρό τρικύλινδρο σύνολο βενζίνης turbo, το οποίο από μόλις 999 κ.εκ. χωρητικότητας κυλίνδρων αποδίδει 115 ίππους. Το νούμερο μπορεί να μην εντυπωσιάζει, ωστόσο η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 8,8 δλ. ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 196 χλμ./ώρα. Τα 200 Nm ροπής και οι σχετικά κοντές σχέσεις του χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων, συμβάλλουν ώστε ποτέ να μην μένει ο οδηγός από ισχύ και οι επιταχύνσεις εν κινήσει να είναι εξίσου δυναμικές.

Με μικρότερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, βελτιωμένη ανάρτηση και ισχυρότερο σύστημα πέδησης, το up! GTi  εκπληρώνει τις υποσχέσεις για απολαυστική οδήγηση τόσο εντός πόλης, όσο και σε σφιχτές ορεινές διαδρομές.

Στο αμάξωμα, ο διαφορετικός προφυλακτήρας, το κόκκινο σιρίτι στη μάσκα, τα πλευρικά αυτοκόλλητα, οι μεγάλοι τροχοί 17’’, η μαύρη πόρτα του χώρου αποσκευών και η αεροτομή πίσω κάνουν άμεσα αντιληπτή τη σπορ φύση του. Στο εσωτερικό, τα καθίσματα με τις καρό επενδύσεις /σήμα κατατεθέν των VW GTi, η κόκκινη ραφή στο τιμόνι και οι κόκκινες λεπτομέρειες στον επιλογέα ταχυτήτων, συμπληρώνουν τον πλήρη πίνακα οργάνων με το ενσωματωμένο στροφόμετρο.

Οι δυναμικές επιδόσεις συνδυάζονται με την πρακτικότητα, ενώ οι χώροι για το μέγεθος του μοντέλου είναι εξαιρετικοί, με δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων και αποσκευών όγκου 251 λίτρων. Πλήρης είναι τέλος ο εξοπλισμός, ο οποίος εκτός από τις συνήθεις ηλεκτρικές ευκολίες περιλαμβάνει  στοιχεία όπως ηχοσύστημα Composition Phone με έξι ηχεία, αυτόματο κλιματισμό, Cruise Control, θερμαινόμενα καθίσματα και προβολείς ομίχλης με στατικό φωτισμό στροφής.

Το νέο up! GTI πραγματοποιεί την επίσημη πρεμιέρα του στο ελληνικό κοινό στο Auto Festival, την έκθεση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη, από 16 – 18 και από 23 – 25 Μαρτίου. Το συναρπαστικό μικρό μοντέλο είναι άμεσα διαθέσιμο στη χώρα μας από 15.620 ευρώ στην τρίθυρη έκδοσή του ενώ η πεντάθυρη ξεκινά από τις 15.990 ευρώ.