Η BMW με το λανσάρισμα της M5 Competition, αποδεικνύει ότι βρίσκεται στην πιο παραγωγική φάση της ιστορίας της. Τι εστί όμως M5 Competition και πόσο «καυτή» είναι τελικά; Πρόκειται για μια ισχυρότερη έκδοση του εντυπωσιακού γερμανικού sedan, η οποία συνδυάζει όλα τα προτερήματα της «απλής» M5, με ακόμη πιο εκρηκτικές επιδόσεις.

Κάτω από το καπό της BMW M5 Competition, «κρύβεται» ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 των 4,4 λίτρων, με ισχύ 625 ίππων και ροπή 750 Nm! Για το 0-100 χλμ./ώρα η BMW M5 Competition χρειάζεται μόλις 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ για το 0-200 χλμ./ώρα μόλις 10,8 δευτερόλεπτα, βελτιώνοντας τις αντίστοιχες τιμές της «θνητής» M5 των 600 ίππων.

Εμφανισιακά, ξεχωρίζει το μαύρο φινίρισμα στην εμπρός μάσκα, τους καθρέπτες και τις μαύρες λεπτομέρειες στον πίσω προφυλακτήρα, μαζί με τις ζάντες αλουμινίου αποκλειστικής σχεδίασης των 20 ιντσών, από σφυρήλατο ελαφρό υλικό. Νέα είναι και η εξάτμιση, ενώ στο εσωτερικό έχουμε νέες ζώνες ασφαλείας και διαφορετικά γραφικά στον πίνακα οργάνων που αναγράφουν «M Competition».

Τέλος, το αυτόματο σασμάν των οκτώ σχέσεων και η σοφιστικέ τετρακίνηση που μπορεί να απεμπλέξει τον εμπρός άξονα και να μετατρέψει την M5 σε πισωκίνητη, συνεχίζουν να υπάρχουν χωρίς διαφοροποιήσεις, όμως στο στήσιμο έχουμε αλλαγές. Ενισχύσεις στο πλαίσιο, μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά επτά χιλιοστά και 10% πιο σκληρή ανάρτηση, εγγυώνται ακόμη καλύτερη οδική συμπεριφορά από την «απλή» M5.