Ο Ιάπωνας Τακέσι Τερούγια ονειρευόταν ανέκαθεν, να αποκτήσει ένα σπίτι με δική του πίστα για drift, ώστε να επιδίδεται κατά βούληση με το αγαπημένο του χόμπι. Ο 37χρονος μηχανικός από την πόλη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας εκπλήρωσε το όνειρό του τελικά στη Νέα Ζηλανδία, όπου είχε σπουδάσει το 2007 και μετακόμισε οριστικά το 2013. Εκεί αγόρασε ένα οικόπεδο, όπου έχτισε μία μονοκατοικία και έφτιαξε γύρω από αυτήν μία «προσωπική» χωμάτινη πίστα για να ντριφτάρει, όποτε του κάνει κέφι.

Το μήκος της πίστα ανέρχεται σε 130 μέτρα, ενώ στην κατασκευή της βοήθησαν και γείτονες, που είναι επίσης φίλοι των μηχανοκίνητων αθλημάτων. Ο Τερούγια χρειάστηκε να πληρώσει περίπου 22.000 ευρώ για την άδεια κατασκευής της πίστας, η οποία του στοίχισε επίσης πάνω από 9.000 ευρώ μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Εκεί πλαγιολισθαίνει πλέον, όποτε επιθυμεί, με ένα Nissan Skyline 370GT και χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο». Η σύζυγος του Ιάπωνα freak του drift, Γιόσιε, δηλώνει για τον άνδρα της μισοαστεία και μισοσοβαρά, ότι είναι…τρελός και ότι έχει παραμείνει παιδί, αν και πατέρας δύο κοριτσιών, τριών και ενός έτους. Πάντως η πίστα την βολεύει, γιατί τη χρησιμοποιούν τα δύο κορίτσια περισσότερο από τον πατέρα τους. Όπως αποκάλυψε η Γιόσιε, «η πίστα είναι πραγματικά καλή για να κάνεις πατίνι και ποδήλατο, οπότε δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνουμε στο πάρκο και στην παιδική χαρά».

Ετσι εξηγείται και πώς έπεισε ο τρελοϊάπωνας την κυρά του!