Μπορεί αρχικά να ακούγεται αστείο, όμως μια υδραυλική πρέσα μας δίνει την απάντηση, για το ποιο είδος ζάντας αυτοκινήτου αντέχει περισσότερο. Επίσης, μας δείχνει και τις διαφορές τους, που είναι πολύ σημαντικές αν το ζητούμενο είναι η αντοχή τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ζάντες αλουμινίου είναι πολύ πιο όμορφες στο μάτι, όμως τι συμβαίνει όταν πιεστούν, σε λακκούβα ή με άλλο τρόπο; 

Η τοποθέτησή τους στην πρέσα έδειξε ότι η αλουμινίου ναι μεν αντέχει περισσότερο και απαιτεί σημαντικά μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου να καταστραφεί, όταν όμως το κάνει, σπάει σε... χίλια κομμάτια. Στον αντίποδα, η «σιδερόζαντα» όπως συνηθίζουμε να τη λέμε, αντέχει λιγότερο, όμως δεν σπάει. 

Λυγίζει ομοιόμορφα στο σημείο που πιέζεται. Η διαφορά, είναι ότι μια σιδερένια ζάντα μπορεί να επισκευαστεί πολύ πιο εύκολα όταν λυγίσει και να έρθει στα «ίσια» της χωρίς κανένα πρόβλημα, όμως μια κατεστραμμένη ζάντα αλουμινίου είναι δύσκολο να επιδιορθωθεί και αν συμβεί, η αντοχή της δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια, αφού μπορεί να σπάσει σε κομμάτια ξανά, με λιγότερη δύναμη.