Ευτυχισμένος που είναι γιος του μεγαλύτερου οδηγού όλων των εποχών, δήλωσε ο 19χρονος Μικ Σουμάχερ στο περιοδικό Auto της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, FIA.

Στις 19 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε επίσημα η ένταξη του Μικ Σουμάχερ στην Ακαδημία Οδηγών της Ferrari, με τη βοήθεια της οποίας φιλοδοξεί να ανέβει ο γιος του θρύλου της Formula 1 επίπεδο και να εξελιχθεί σε σημαντικό οδηγό αγώνων. Ο νεαρός Γερμανός άνοιξε την καρδιά του σε συνέντευξή του στο περιοδικό Auto της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, FIA, όπου αποκάλυψε τι του δίνει κίνητρο, τι τον προβληματίζει και πώς είναι, να είσαι ο λατρεμένος γιος του «Σούμι».

«Νιώθω ευτυχισμένος, που είμαι ο γιος του μεγαλύτερου οδηγού όλων των εποχών. Νιώθω ευτυχισμένος, που είναι ο μεγαλύτερος οδηγός όλων των εποχών και τον θαυμάζω γι αυτό», δήλωσε ο Μικ και συμπλήρωσε, ότι «ακόμη και αν μπορεί να είναι αυτό μερικές φορές λίγο δύσκολο, είναι όμως έτσι. Εχει τις καλές και τις κακές πλευρές του».

Αυτή τη σεζόν θα λάβει ο 19χρονος μέρος στο πρωτάθλημα της Formula 2 και όπως λέει, έχει την αγωνιστική οδήγηση στο αίμα του. «Αρεσε πάντα στην οικογένειά μου και σε εμένα, να πηγαίνουμε με τον πατέρα μου στην πίστα καρτ. Ήταν πολύ ευχάριστα μαζί του και ακόμα θυμάμαι, πώς με ρωτούσε, αν θέλω να το κάνω αυτό σαν χόμπι ή επαγγελματικά», αποκάλυψε ο Μικ. Όπως τόνισε μάλιστα, «του είπα αμέσως, ότι θέλω να το κάνω αυτό κάποτε επαγγελματικά. Ποτέ μου δεν ήθελα να κάνω κάτι άλλο».

Για να δούμε λοιπόν, πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη συνέχεια. Ο νεαρός φαίνεται ότι έχει ταλέντο και επιμονή, ενώ το όνομα Σουμάχερ θα του ανοίξει –αρχικά- τις πόρτες. Από εκεί και μετά όμως θα είναι μόνος του και όλοι οι φίλοι του αθλήματος της Formula 1 εύχονται, να τον δουν σύντομα και επίσημα οδηγό σε κάποια ομάδα. Αν πρόκειται μάλιστα για τη Ferrari, ακόμη καλύτερα.

Πηγή: gazzetta.gr