Ο «πόλεμος» για το πιο γρήγορο SUV στον κόσμο βρίσκεται εντός του Volkswagen Group. Αρχικά, ήταν η Bentley Bentayga, μετά ήρθε η Lamborghini Urus και την εκθρόνισε, όμως τώρα η βρετανική φίρμα παρουσιάζει τη Bentayga Speed και παίρνει τον τίτλο της πίσω. Speed λέγονται συνήθως οι γρήγορες εκδόσεις των Bentley. Το υπερπολυτελές SUV έχει έναν τούρμπο W12 κινητήρα των 6.0 λίτρων με απόδοση που πλέον φτάνει τους 635 ίππους και τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα. 

Η τελική της ταχύτητα, είναι 306 χλμ./ώρα, μόλις 1 χλμ./ώρα μεγαλύτερη από της Urus και 5 χλμ./ώρα μεγαλύτερη από την «συμβατική» Bentayga. Η Speed όμως δεν περιορίζεται στη μεγαλύτερη ισχύ και τις καλύτερες επιδόσεις, αλλά στο συνολικό «γρήγορο» χαρακτήρα. Έτσι οι ρυθμίσεις της έγιναν λίγο πιο σπορ και τα φρένα που έχουν τοποθετηθεί, αξίζουν να αναφερθούμε σε αυτά. 

Πρόκειται για τους μεγαλύτερους κεραμικούς δίσκους σε διάμετρο που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε Bentley. Έχουν βάρος 20 κιλά μικρότερο από το «απλό» ατσάλινο σύστημα πέδησης, η ροπή φρεναρίσματός τους είναι... 6.000 Nm και μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 1.000 βαθμούς Κελσίου! Συνεχίζοντας στο υπόλοιπο αυτοκίνητο, διατηρείται η τετρακίνηση με ηλεκτρονικά κλειδώματα των διαφορικών, το αυτόματο σασμάν των οκτώ σχέσεων και τα οκτώ προγράμματα οδήγησης, με το πρόγραμμα Sport να έχει καλιμπραριστεί ξανά και να προσφέρει ακόμη πιο «απόλυτες» ρυθμίσεις.