Έτοιμη να θεμελιώσει το 1ο εργοστάσιό της εκτός αμερικανικού εδάφους είναι σήμερα Δευτέρα η Tesla, όπως ενημέρωσε μέσω twitter ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού, Έλον Μασκ.

«Ανυπομονώ να θεμελιώσουμε το εργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη», τουίταρε ο Έλον Μασκ τη Δευτέρα το πρωί, ώρα Πεκίνου.

Όπως πρόσθεσε σε μετέπειτα αναρτήσεις του, ο Μασκ τόνισε ότι το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει οχήματα Model 3 και Model Y για την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ενώ το πλάνο προβλέπει την κατασκευή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, η παραγωγή να έχει ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, φτάνοντας σε απόδοση μέχρι την επόμενη χρονιά.

Η απόκτηση της έκτασης κόστισε περί τα 140 εκατ. δολ.. Η Tesla χαίρει ιδιαίτερης δημοφιλίας στην Κίνα, αλλά αντιμετωπίζει την αυξανόμενη πίεση του ανταγωνισμού από τοπικούς κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, όπως η Nio.

Η παραγωγή οχημάτων στην Κίνα αναμένεται να ρίξει το κόστος παραγωγής για την Tesla, εξαιτίας των δασμών και της θαλάσσιας μεταφοράς. Τον Οκτώβρη, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι λειτουργεί με μειονέκτημα 55 με 60% στα κόστη για τους παραπάνω λόγους και λόγω της αδυναμίας προσέλκυσης ρευστότητας σε σύγκριση με τους ντόπιους κατασκευαστές.

Το νέο εργοστάσιο της Tesla αναμένεται να ξεκινήσει μερική παραγωγή από το δεύτερο μισό της χρονιάς.