Η νέα γενιά της Porsche 911 έχει παρουσιαστεί και όπως έχει πει η ίδια η φίρμα είναι η πιο ολοκληρωμένη 911 που παρουσιάστηκε ποτέ. Ενσωματώνει νέες τεχνολογίες και διάφορα πρωτοποριακά συστήματα και ένα από αυτά, είναι το Wet Mode στα προγράμματα οδήγησης. Η 911, με τα φαρδιά ελαστικά της και το χαμηλό της βάρος, μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της υδρολίσθησης, σε περίπτωση που υπάρχει πολύ νερό στο δρόμο. 

Σε αυτή την περίπτωση, το ελαστικό του αυτοκινήτου δεν προλαβαίνει να αποβάλλει το νερό από το πέλμα του και ως αποτέλεσμα, το όχημα κινείται πάνω σε ένα πολύ λεπτό φιλμ νερού που έχει μηδενική πρόσφυση και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη απώλεια του ελέγχου. Η Porsche 911 για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, χρησιμοποιεί μικροσκοπικά μικρόφωνα που αντιλαμβάνονται την ποσότητα του νερού στο οδόστρωμα. 

Αν υπάρχει πολύ, ενημερώνει τον οδηγό να ενεργοποιήσει το Wet Mode! Μόλις το επιλέξει, το σύστημα τετρακίνησης (όπου υπάρχει) μοιράζει περισσότερη ισχύ στους πιο στενούς εμπρός τροχούς, αλλάζει τη χαρτογράφηση του κινητήρα μειώνοντας τη ροπή, σετάρει ανάλογα το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και της ευστάθειας και ενεργοποιεί κάποια ειδικά αεροδυναμικά κλαπέτα που αυξάνουν την κάθετη δύναμη για μεγαλύτερη ευστάθεια!