Τους 2 νεκρούς και τους 150 τραυματίες φτάνει ο τραγικός απολογισμός επίθεσης με χειροβομβίδα που σημειώθηκε χθες σε πολιτική συγκέντρωση του νέου πρωθυπουργού της Αιθιοποίας, Αχμέντ Αμπίι, στην πρωτεύουσα της χώρας, Αντίς Αμπέμπα.

«Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι εξέπνευσε άλλος ένας Αιθίοπας, ο οποίος έπεσε θύμα της χθεσινής επίθεσης και νοσηλευόταν στην εντατική του Black Lion Hospital», αναφέρει σε μήνυμα που ανήρτησε σήμερα στο Twitter ο υπουργός Υγείας.

Να σημειώσουμε ότι ο χθες ο υπουργός είχε ανακοινώσει,μερικές ώρες μετά την επίθεση , με μήνυμά του στο Twitter ότι ο απολογισμός από την επίθεση ανερχόταν σε έναν νεκρό και σε 154 τραυματίες, οι 10 από τους οποίους ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για μια «απόπειρα από δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν την Αιθιοπία ενωμένη» είχε δηλώσει εξάλλου μετά την επίθεση αυτή, της οποίας διέφυγε, ο νέος πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Αχμέντ Αμπίι, σε διάγγελμα που είχε απευθύνει λίγο αργότερα προς το έθνος.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση, ο Αμπίι είχε υποσχεθεί να φέρει περισσότερη διαφάνεια στην κυβέρνηση και συμφιλίωση σ' ένα έθνος που σπαράσσεται από συγκρούσεις εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Αμπίι ανέλαβε την πρωθυπουργία αφού ο προκάτοχός του, ο Χαϊλεμαριάμ Ντεσαλέγκν, παραιτήθηκε έπειτα από διαμαρτυρίες που ξέσπασαν το 2015 στη χώρα των 100 εκατομμυρίων κατοίκων.