Πως δεν πρόκειται να προκληθούν σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, μετά τη μεγαλειώδη νίκη Ερντογάν από την πρώτη Κυριακή των τουρκικών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, κατέθεσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, καταθέτοντας παράλληλα την ελπίδα του η συνεργασία Ερντογάν - Μπαχτσελί να μην οδηγήσει σε ακόμα πιο σκληρή στάση στο Κυπριακό.

Ειδικότερα, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η Λευκωσία αναμένει πως η Άγκυρα θα δώσει αμέσως την έγκρισή της για αποστολή προσωπικότητας εκ μέρους του γγ των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να διερευνηθούν οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, τηλεφώνησε χθες βράδυ στον Ταγίπ Ερντογάν και τον συνεχάρη για την εκλογική του επιτυχία.

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ανάμεσα τα βασικά θέματα στις σημερινές ελληνοκυπριακές εφημερίδες.

Οι τίτλοι είναι:

«ΑΛΗΘΕΙΑ»: «Θρίαμβος Ερντογάν από τον πρώτο γύρο».

«ΠΟΛΙΤΗΣ»: «Μία από τα ίδια στις τουρκικές εκλογές, με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να επιβεβαιώνει την ισχύ του. Επικράτηση Ερντογάν με εθνικιστκά βαρίδια».

«ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»: Γκρίζα νίκη από Ερντογάν. Κέρδισε το στοίχημα των εκλογών, που αφήνουν, ωστόσο, την Τουρκία μοιρασμένη στα δύο».

«ΧΑΡΑΥΓΗ»: «Ταγίπ Ερντογάν κυρίαρχος στην Τουρκία.