Ο Ρεντουάν Φαΐντ είχε ανακηρυχθεί στον νούμερο 1 καταζητούμενο στη Γαλλία και εξέτειε ποινή φυλάκισης 25 ετών για ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές, ενώ θεωρείται υπεύθυνος για ληστεία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε μία νεαρή αστυνομικό. Ο περιβόητος κακοποιός όμως δεν σκόπευε να παραμείνει για πολύ καιρό έγκλειστος στις φυλακές του Ρεό, στα περίχωρα του Παρισιού. Με τη βοήθεια δυο συνεργών του και ενός ελικοπτέρου πραγματοποίησε μια κινηματογραφική απόδραση τύπου «Παλαιοκώστα».

Ειδικότερα, οι δύο συνεργοί του χρησιμοποίησαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, καπνογόνα και ηλεκτρικούς τροχούς, για να ξεφύγουν από τους φύλακες στο χώρο του επισκεπτηρίου και τον φυγάδευσαν, ενώ αργότερα εγκατέλειψαν το ελικόπτερο, το πυρπόλησαν και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό έχει ξεκινήσει στη Γαλλία, στο οποίο πήραν εντολή και συμμετέχουν κοντά στους 3.000 στρατιώτες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης που έφτασε χτες το βράδυ στη φυλακή του Ρέο, είπε, ότι σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, η ομάδα πρέπει να χρησιμοποίησε drone για να σκανάρει την περιοχή για να δράσει την κατάλληλη στιγμή.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πίσω στα 2013, ο Φαϊντ είχε δραπετεύσει από τη φυλακή του Σεκεντίν στη βορειοανατολική Γαλλία.  Η τότε απόδρασή του ήταν εξίσουν αεντυπωσιακή αφού είχε τοποθετήσει εκρηκτικά για να περάσει από πέντε πόρτες ασφαλείας στη φυλακή, παίρνοντας προσωρινά ομήρους τέσσερις σωφρονιστικούς φρουρούς και είχε παραμείνει ασύλληπτος για ενάμιση μήνα. Είχε θεωρηθεί ότι η σύζυγός του τού είχε δώσει τα εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη φυλακή μερικές ώρες νωρίτερα.

Αυτή τη φορά, ο Φαΐντ απέδρασε χρησιμοποιώντας ελικόπτερο κι ένας από τους συγκρατούμενούς του βιντεοσκόπησε την απόδραση με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του.

Δείτε το βίντεο