Τους όρους της συμφωνίας για τα τελωνεία, που πρόκειται να παρέχει στη Μεγάλη Βρετανία την ελευθερία να επιβάλει τους δικούς της δασμούς στα προϊόντα που εισάγονται στη χώρα μετά το Brexit, παρουσίασε η Βρετανή πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

Στο πλαίσιο της νέας τελωνειακής ρύθμισης, η Βρετανία θα χρησιμοποιεί τεχνολογία για να καθορίζει εκ των προτέρων εάν τα προϊόντα που εισέρχονται στη χώρα εν τέλει θα καταλήξουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την ΕΕ, και κατά συνέπεια ποιοι δασμοί θα πρέπει να πληρωθούν, ανέφερε το βρετανικό δίκτυο.

Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει τι είδους εμπορική σχέση θα έχουν μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο.

Η Μέι, που δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για να ξεπεράσει τις βαθιές διαφωνίες εντός του υπουργικού συμβουλίου για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ, αναμένεται να συναντήσει τους κορυφαίους υπουργούς της την Παρασκευή.

Η έκβαση της συνάντησης αυτής θεωρείται κρίσιμης σημασίας για να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, με τους αξιωματούχους της ΕΕ να παραπονιούνται ότι οι συνομιλίες έχουν καθυστερήσει διότι δεν γνωρίζουν επαρκώς τι ακριβώς θέλει η Βρετανία από τη μελλοντική τους σχέση.