Την ιδέα πως η απόφαση για το Brexit μπορεί να ανακληθεί εγείρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με μια ανάρτησή του  στο Twitter, έπειτα από την παραίτηση σήμερα του υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπορίς Τζόνσον.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, ο κ. Τουσκ, σημείωσε: «οι πολιτικοί έρχονται και πάνε, αλλά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει παραμένουν. Δεν μπορώ παρά να λυπούμαι που η ιδέα του Brexit δεν έφυγε κι αυτή μαζί με τους Ντέιβις και Τζόνσον. Αλλά ... ποιος ξέρει; », έγραψε όλο σημασία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Τουσκ, πρωθυπουργός της Πολωνίας, είχε ασκήσει στο παρελθόν δριμεία κριτική στο Brexit, ενώ είχε δηλώσει, ταυτόχρονα, πως οι Βρετανοί θα ήταν ευπρόσδεκτοι να παραμείνουν στην ΕΕ, στην περίπτωση που αποφάσιζαν να ανακαλέσουν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα, ο κ. Τουσκ είχε δηλώσει αναφορικά με την παραίτηση Ντέιβις σε δημοσιογράφους: «Το χάος που προκαλείται από το Brexit είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ιστορία των σχέσεων ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου και είναι ακόμα πολύ μακριά από την επίλυσή του, με ή χωρίς τον κ. Ντέιβις. Δυστυχώς, η ιδέα του Brexit δεν έχει φύγει μαζί με τον κ. Ντέιβις».