Ως μια «καλή αρχή» χαρακτήρισε ικανοποιημένος ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την κατ΄ιδίαν συνάντησή του σήμερα με τον ομόλογό του της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο των κοινών τους προσπαθειών η ένταση που υπάρχει μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας να μαβλυνθεί

«Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή. Μια πολύ καλή αρχή για όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους στο τέλος αυτής της ιστορικής κατ΄ ιδίαν συνάντησης που διήρκησε πάνω από δύο ώρες μέσα σε ένα σαλόνι του προεδρικού μεγάρου στη φινλανδική πρωτεύουσα.

Οι δύο ηγέτες υποδέχτηκαν στη συνέχεια τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους για διευρυμένες συνομιλίες πριν από την κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν.

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, αναφερόμενος στην διάρκεια των τετ-α-τετ συνομιλιών Πούτιν –Τραμπ, που διήρκεσαν δύο ώρες, ενώ ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι είχε προγραμματισθεί να διαρκέσουν μιάμιση ώρα, δήλωσε ότι από ρωσικής πλευράς δεν είχαν τεθεί οποιοιδήποτε περιορισμοί όσον αφορά στην διάρκεια των συνομιλιών.