Κάπου κατά μήκος του Αμαζονίου ποταμού στη Βραζιλία ζει ο πιο μοναχικός άνθρωπος στον κόσμο. Ο 50χρονος, όπως υπολογίζεται η ηλικία του, ιθαγενής ζει ολομόναχος στην περιοχή τα τελευταία 22 χρόνια, από τότε που τα τελευταία μέλη της φυλής του δολοφονήθηκαν.

Το μοναδικό στο είδος του βίντεο του θρυλικού αυτού άνδρα δόθηκε στη δημοσιότητα από την κρατική οργάνωση FUNAI. Σ' αυτό, ο μυώδης ιθαγενής εμφανίζεται να κόβει με το τσεκούρι του ένα δέντρο.

Η οργάνωση Funai για την προστασία των ιθαγενών πληθυσμών του Αμαζονίου παρακολουθεί τον συγκεκριμένο άνθρωπο από απόσταση ήδη από το 1996. Όμως, διάλεξε να δείξει την ύπαρξη αυτού του βίντεο και κατά συνέπεια και του ιθαγενή προκειμένου να είναι δυνατή η ανανέωση μιας εντολής περιορισμού εισόδου στην περιοχή όπου αυτός διαβιώνει στη βορειοδυτική πολιτεία Ρονδόνια της Βραζιλίας.

Η συγκεκριμένη περιοχή εκτείνεται σε περίπου 4.000 εκτάρια και περιβάλλεται από ιδιωτικές εκτάσεις και περιοχές υλοτόμησης, αλλά η συγκεκριμένη περιοριστική εντολή εξασφαλίζει πως κανένας δεν πρόκειται να εισέλθει στο ζωτικό του χώρο και να τον απειλήσει.

Πιστεύεται ότι πρόκειται για τον μοναδικό επιζώντα μιας ομάδας 6 ιθαγενών από τη φυλή του, που δολοφονήθηκαν από αγρότες πίσω στα 1995.

Το όνομα της φυλής του παραμένει άγνωστο, όπως άγνωστη παραμένει και η γλώσσα που ο πιο μοναχικός άνθρωπος στη Γη χρησιμοποιεί, αφού κανένας δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του.

Για χρόνια, τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ τον ονόμαζαν «Ινδιάνο της τρύπας», μιας κι απ' όπου περνούσε άφηνε βαθιές τρύπες στο έδαφος, είτε για να παγιδεύσει τα θηράματά του είτε για να κρυφτεί.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε μια αχυρένια καλύβα που έχτισε, ωστόσο στη συνέχεια εγκατέλειψε.

Οι ακτιβιστές είναι χαρούμενοι που αυτός ο ιθαγενής είναι ακόμα πολύ καλά στην υγεία του. Τρέφεται από το κυνήγι, το ψάρεμα και από κάποιες μικρές καλλιέργειες παπάγιας και καλαμποκιού που διατηρεί.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι αγρότες ακόμα εποφθαλμιούν τη γη του.