Τον 24χρονο Ντέιβιντ Κατς προσδιορίζουν ως το δράστη της φονικής επίθεσης σε τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών στην πόλη Τζακσονβιλ της Φλόριντα, χθες Κυριακή, που κόστισε τη ζωή σε τρία άτομα – συμπεριλαμβανομένου του δράστη, και τον τραυματισμό 11.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περί τις 13:30, κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά του παιχνιδιού Madden NFL 19.

Μετά την είσοδο των ειδικών δυνάμεων στο χώρο του τουρνουά, ανακοινώθηκε πως βρέθηκαν τρία άτομα νεκρά, με τον δράστη της επίθεσης να φέρεται να έχει αυτοκτονήσει.

Η αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητο του Κατς, κοντά στο χώρο της επίθεσης, ενώ ο ίδιος διέμενε σε κοντινό ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της αστυνομίας, τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα. Ο Κατς ήταν γνωστός επαγγελματίας παίκτης video games και συμμετείχε στο συγκεκριμένο τουρνουά. Ενώ, φαίνεται να έχει κερδίσει ένα αντίστοιχο πρωτάθλημα Madden το 2017.

Εξάλλου, βάσει της μαρτυρίας ενός από τους συμμετέχοντες στο τουρνουά του Τζάκσονβιλ την Κυριακή, ο δράστης είχε αγωνιστεί νωρίτερα τη μέρα της επίθεσης και είχε αποκλειστεί, ωστόσο οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη πληροφορία.