«Αγάπη μου, αγάπη μου, καρδούλα μου, είμαι η μαμά σου» φωνάζει μια μητέρα στο τρίχρονο παιδί της που δεν φαίνεται να την αναγνωρίζει μετά από τον πολύμηνο χωρισμό τους, εξαιτίας της πολύ αυστηρής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στη μετανάστευση.

«Τι πρόβλημα έχει το παιδί μου;» αναρωτιέται η συντετριμμένη μητέρα του νηπίου, ενώ αυτό σπεύδει να απομακρυνθεί μπουσουλώντας από κοντά της.

«Καρδούλα μου, έλα κοντά μου, ήρθα για σένα» εξακολουθεί να φωνάζει η μάνα, με το τρίχρονο παιδί να αρνείται να την πλησιάσει.
Πρόκειται για μία από τις χιλιάδες οικογένειες που χωρίστηκαν εξαιτίας της πολιτικής μηδενικής ανοχής του Αμερικανού προέδρου.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για τα πιθανά τραύματα που μπορεί να προκληθούν στην ευαίσθητη ψυχοσύνθεση των παιδιών εξαιτίας του απότομου χωρισμού με τους γονείς τους.

Τα τραύματα αυτά δεν εξαφανίζονται αμέσως όταν τα παιδιά ξαναβρίσκουν τους γονείς τους, αλλά μπορεί να παραμείνουν για χρόνια.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, 528 παιδιά προσφύγων και μεταναστών παραμένουν υπό κυβερνητική κράτηση, από τις 23 Αυγούστου.