Αν διαθέτετε δίπλωμα πιλότου ή σκοπεύετε να αποκτήσετε αλλά στην Ελλάδα της κρίσης δεν κατορθώνετε να βρείτε δουλειά, υπάρχει μια λύση για σας. Πάρτε την απόφαση, φτιάξτε τη βαλίτσα σας, φιλήστε σταυρωτά τα αγαπημένα σας πρόσωπα και φύγετε για Ασία μεριά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αμερικανική αεροπορική βιομηχανία Boeing, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να προχωρήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Boeing, ο αυξανόμενος πλούτος και οι αυξανόμενες απαιτήσεις για ταξίδια συνεπάγονται και την ανάγκη για νέο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων 240.000 πιλότων, 242.000 τεχνικών και 317.000 μελών πληρώματος θαλάμου επιβατών, κι όλα αυτά μέχρι το έτος 2037.

Η Κίνα πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σ' αυτό το κύμα αεροπορικών προσλήψεων, συμμετέχοντας με τουλάχιστον 800 χιλ νέες θέσεις. Ακολουθούν η Νοτιοανατολική και Νότια Ασία.

Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά σε εμπορικές αερογραμμές, δεδομένης όμως της προσδοκώμενης οικονομικής ευημερίας θα υπάρξουν σίγουρα θέσεις και σε τζετ πολυτελείας.

«Η ισχυρή ζήτηση για πιλότους στην περιοχή συνεχίζεται και αναμένουμε ότι αυτό θα εξακολουθήσει και για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε η Κέιθ Κούπερ, αντιπρόεδρος εκπαίδευσης και των επαγγελματικών υπηρεσιών της Boeing Global Services.

Αυτή η αύξηση προσλήψεων αναμένεται να βοηθήσει στην ανανέωση του δυναμικού των αεροπορικών εταιρειών, με την προηγούμενη γενιά πιλότων να οδεύει προς τη συνταξιοδότηση, αλλά και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο φίλων στον κλάδο των αερομεταφορών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γυναίκες στις ΗΠΑ σήμερα αντιπροσωπεύουν μόλις το 7% όλων των πιλότων και λιγότερο από το 10% των άλλων τεχνικών θέσεων.

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες καταλαμβάνουν σχεδόν το 80% των ρόλων των αεροσυνοδών.