Τα Starbucks αριθμούν περισσότερα από 25.000 καταστήματα παγκοσμίως, υπάρχει όμως τουλάχιστον μια χώρα στον πλανήτη που μέχρι σήμερα δεν είχε ούτε ένα κατάστημα. Μια χώρα που, τουλάχιστον όσον αφορά στον καφέ, θεωρείται πρωτοπόρος, η Ιταλία.

Αλλά όλα αυτά μέχρι σήμερα, γιατί από σήμερα η κορυφαία αλυσίδα καφέ Starbucks άνοιξε κατάστημα και στο Μιλάνο, σηματοδοτώντας  έτσι την πρώτη προσπάθεια διείσδυσης και στην Ιταλία, τη 78η χώρα όπου ο αμερικανικός κολοσσός έχει επιχειρηματική παρουσία.

Και, μάλιστα, το συγκεκριμένο καφέ απέχει παρασάγγας από οποιοδήποτε τυπικό κατάστημα Starbucks, οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη.

Πέρα από μια εγκατάσταση για καβούρδισμα του καφέ εντός του καταστήματος, οι πελάτες  εκεί μπορούν να επιλέξουν ένα ευρύ φάσμα ειδών από αλκοολούχα ποτά έως πίτσα.

Ο Χάουαρντ Σουλτς, που πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας και ανέλαβε καθήκοντα επίτιμου προέδρου, διατήρησε επιφυλακτική στάση όσον αφορά στην ιταλική αγορά. Με το 1ο κατάστημα Starbucks στο Μιλάνο, η εταιρεία επέλεξε την αλληλεπίδραση και συνεργασία με ντόπιους επιχειρηματίες του καφέ.

«Δεν ήρθαμε εδώ να διδάξουμε στους Ιταλούς πώς να φτιάχνουν καφέ, ερχόμαστε εδώ με ταπεινοφροσύνη και σεβασμό, για να δείξουμε όσα μάθαμε», είχε δηλώσει πέρσι όποτε και ανακοίνωσε την απόφαση για τη δημιουργία του 1ου Starbucks στην Ιταλία.