Στην κινεζική επικράτεια πέρασε την Κυριακή ο τυφώνας Μαγκχούτ, προξενώντας το θάνατο σε 2 ανθρώπους, αφού έπληξε τις Φιλιππίνες και αφήνοντας εκεί τουλάχιστον 64 ανθρώπους νεκρούς, ενώ υπάρχουν φόβοι για δεκάδες ακόμη ότι παραμένουν θαμμένοι σε κατολίσθηση.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 2,4 εκατ. άνθρωποι εκκένωσαν την επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας, ενώ φτάνουν τις 50 χιλ. τα αλιευτικά σκάφη κλήθηκαν πίσω στο λιμάνι, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

«Προετοιμαστείτε για το χειρότερο», προειδοποίησε τους κατοίκους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη του Χονγκ Κονγκ, Τζον Λι Χάι Χιούι.

Αυτή η προειδοποίηση ήρθε μετά την καταστροφική πορεία του τυφώνα Μαγκχουτ στις βόρειες Φιλιππίνες, όπου οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 205 χλμ/ώρα, παρουσιάζοντας ριπές που έφταναν τα 255 χλμ/ώρα.

Εξάλλου, δεκάδες άνθρωποι, ως επί το πλείστον ανθρακωρύχοι και οι οικογένειές τους, υπάρχει ανησυχία ότι έχουν παγιδευτεί από μια κατολίσθηση στο χωριό Ουκάμπ στην πόλη Ιτογκόν στη βόρεια επαρχία Μπενγκέτ των Φιλιππίνων.

Δείτε το βίντεο: