Θέση να παρκάρουν ένα φορτηγό ψυγείο με 100 μη αναγνωρισμένα πτώματα αναζητούν οι μεξικανικές αρχές, με την οσμή θανάτου και τις μύγες που το συνοδεύουν να εξαγριώνουν τους κατοίκους σε αρκετά σημεία της πόλης Γκουανταλαχάρα.

Σύμφωνα με το Associated Preass, το φορτηγό ψυγείο μισθώθηκε από τις αρχές όταν την περασμένη εβδομάδα τα νεκροτομεία γέμισαν από νεκρούς, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθούν οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες του Μεξικού.

Μετά από συνεχείς αλλαγές στην τοποθεσία όπου ο πρόχειρος νεκροθάλαμος στάθμευε ανά την Γκουανταλαχάρα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο.

«Δεν το θέλουμε εδώ, πρέπει να το βάλουμε κάπου αλλού, έχουμε μικρά παιδιά», διαμαρτύρονται οι κάτοικοι που υποφέρουν από τη δυσοσμία και ανησυχούν για τα υγειονομικά ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν.

Να σημειώσουμε πως στο Μεξικό ο ποινικός κώδικας απαγορεύει στις αρχές να κάψουν σε αποτεφρωτήρια όσα πτώματα συνδέονται με βίαια εγκλήματα.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι μεξικανικές αρχές προσανατολίζονται στο να θάψουν περί τις 800 σορούς, σε τοποθεσία έξω από την πόλη.