Μετά από καταγγελία, οι αστυνομικές αρχές στην Κύπρο έφτασαν στα ίχνη του απαγωγέα και βρήκαν σοκαρισμένα μεν, αλλά καλά στην υγεία τους τα δύο 11χρονα παιδιά που νωρίτερα είχαν απαχθεί από το δημοτικό τους σχολείο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος philenews.com, η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του απαγωγέα μετά από καταγγελία ανθρώπου πως τα χαρακτηριστικά γείτονά του έμοιζαν με τις περιγραφές του δράστη που είχαν δώσει στη δημοσιότητα οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης είχε εντοπιστεί  να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, επίσης, έμοιαζε στο όχημα που είχαν περιγράψει οι αρχές ως το αυτοκίνητο του απαγωγέα.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, οι αστυνομικοί, μόλις έφθασαν στην πολυκατοικία, εντόπισαν το δράστη με τα δύο παιδιά. Κατά την είσοδο της αστυνομίας στο διαμέρισμα, ο δράστης παρέμεινε απαθής στον καναπέ, ενώ τα δύο παιδιά έμοιαζαν σοκαρισμένα και αφυδατωμένα.
 
Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους, ενώ δράστης οδηγήθηκε στον αστυνομικό σταθμό Λάρνακας για ανάκριση.