Συνάντηση με τον επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, είχε ο ηγέτης των Εργατικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν, στις Βρυξέλλες, καταθέτοντας τις θέσεις και τις προϋποθέσεις του κόμματός του υπό τις οποίες θα αποδεχόταν και θα στήριζε μια τελική συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

«Είχαμε μια χρήσιμη συζήτηση με τον κ. Μπαρνιέ. Παρουσιάσαμε τις απόψεις του Εργατικού Κόμματος για τα προβλήματα που αφορούν στο Brexit» είπε ο Κόρμπιν μετά το τέλος της συνάντησης αυτή. «Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε (σ.σ. με την ΕΕ), δεν είμαστε στην κυβέρνηση, αλλά ενδιαφερόταν να μάθει ποιες είναι οι απόψεις μας» πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, στο συνέδριο του κόμματός του, ο Κόρμπιν εκτίμησε ότι η έλλειψη συμφωνίας θα συνιστούσε «εθνική καταστροφή» για το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, τόνισε ότι οι Εργατικοί θα καταψηφίσουν μια συμφωνία η οποία θα βασίζεται στο σχέδιο που προτείνει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Συνεχίζουμε να ακούμε όλες τις απόψεις για το Brexit και να εξηγούμε τις θέσεις της ΕΕ, που στοχεύουν σε μια εύτακτη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την οικοδόμηση μιας φιλόδοξης εταιρικής σχέσης στο μέλλον» σχολίασε μέσω του Twitter ο Μπαρνιέ.

Ο Κόρμπιν συναντήθηκε επίσης με τον Μάρτιν Σελμάιρ, τον γενικό γραμμάτεα της Κομισιόν. Ο τελευταίος παρουσίασε την Τετάρτη στους πρεσβευτές των 28 χωρών της ΕΕ τα σχέδια που θα τεθούν «πολύ γρήγορα σε εφαρμογή» στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με το Λονδίνο, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο τρεις πηγές.

«Εργαζόμαστε για μια συμφωνία, χωρίς να παραμελούμε τα καθήκοντά μας» είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αποφεύγοντας να σχολιάσει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Πριν μεταβεί στην έδρα της Επιτροπής, ο Τζέρεμι Κόρμπιν παρέστη στα εγκαίνια της Πλατείας Τζο Κοξ στις Βρυξέλλες, προς τιμή της Βρετανίδας βουλευτή των Εργατικών που δολοφονήθηκε στην Αγγλία από έναν ακροδεξιό στις 16 Ιουνίου 2016, λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit. Η Τζο Κοξ είχε ζήσει έξι χρόνια στις Βρυξέλλες και τασσόταν υπέρ της παραμονής της χώρας της στην ΕΕ.