Οι αστυνομικές αρχές της Δανίας έχουν κλείσει όλες τις συγκοινωνιακές διόδους από και προς το μεγαλύτερο νησί της χώρας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τριών ανδρών που διέπραξαν ένα σοβαρό έγκλημα. Αποτέλεσμα είναι να έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων και να έχει προκληθεί κυκλοφοριακή ασφυξία σε πολλούς οδικούς άξονες. 

Οι τρεις καταζητούμενοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες των δανικών αρχών, επιβαίνουν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volvo, ενώ οι οδηγίες της αστυνομίες προς τους πολίτες είναι, σε περίπτωση που τους εντοπίσουν, να μην τους πλησιάσουν, καθώς είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet», το επεισόδιο πρόκειται για υπόθεση απαγωγής, χωρίς η αστυνομία να έχει προβεί σε περαιτέρω ενημέρωση, σχετικά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της Δανίας, με τη Μεγάλη Γέφυρα της Δανίας να παραμένει κλειστή, ενώ από την επιχείρηση έχουν επηρεαστεί και οι πορθμειακές γραμμές και τα τρένα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άνδρες της δανικής αστυνομίας οπλισμένοι με αυτόματα έχουν σταματήσει για έλεγχο ένα όχημα που ταιριάζει στις περιγραφές και προχωρά σε έλεγχο των επιβαινόντων.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, οι αστυνομικές αρχές περιμένουν το περιστατικό να έχει λήξει σύντομα, και οι συγκοινωνίες της χώρας να επιστρέψουν το γρηγορότερο σε κανονικούς ρυθμούς.