Τουλάχιστον στους 832 νεκρούς έχει ανέβει μέχρι σήμερα ο τραγικός απολογισμός από το σεισμό και το τσουνάμι που χτύπησε την Παρασκευή τη νήσο Σουλαουέζι της Ινδονησίας,σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της Ινδονησίας, όπου διευκρινίζεται πως η περιοχή που επλήγη είναι μεγαλύτερη απ ό,τι αποτιμούνταν αρχικώς.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,5 βαθμών που σημειώθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε στη συνέχεια τσουνάμι με κύματα που έφταναν ακόμη και τα έξι μέτρα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Σοροί θυμάτων βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, επειδή άνθρωποι χτυπήθηκαν από συντρίμμια κτηρίων που είχαν καταρρεύσει ή παρασύρθηκαν από τα νερά του τσουνάμι», δήλωσε το Σάββατο ο Νουγκρόχο.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει σορούς ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στα ερείπια των κτιρίων, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με καταμέτρηση που έχει γίνει μέχρι στιγμής οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 540. Δεκάδες από αυτούς νοσηλεύονται σε αυτοσχέδιες σκηνές που έχουν στηθεί στην ύπαιθρο, σύμφωνα με εικόνες που προβλήθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης.