Έρημες μοιάζουν οι περισσότερες κουζίνες εστιατορίων γρήγορου φαγητού στις ΗΠΑ, μιας και οι γνωστές αλυσίδες fast food δυσκολεύονται, πλέον, να βρουν και να διατηρήσουν το απαραίτητο προσωπικό, ώστε τα  περίφημα χάμπουργκερ να συνεχίσουν να ψήνονται και τα τραπέζια τους να εξακολουθούν να σερβίρονται.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον κλάδο θα είναι ο πόλεμος μεταξύ εταιρειών για να εξασφαλίσουν το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό», δήλωσε ο, διευθύνων σύμβουλος  της Olive Garden, Τζιν Λι

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της Dunkin Donuts απασχολούνται με το συγκεκριμένο πρόβλημα εδώ και καιρό και όπως σημειώνουν, κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων franchise δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και το 60% του αναγκαίου προσωπικού.

Όπως σημειώνει ο Business Insider, με την ανεργία στις ΗΠΑ στο 3,9% το 2018, οι εργαζόμενοι απλά επιλέγουν να εγκαταλείπουν τις θέσεις εργασίας σε ένα εστιατόριο fast food, απ’ το να συνεχίζουν να ψήνουν χάμπουργκερ για το βασικό μισθό.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι εταιρείες που, πιθανότατα, θα πληγούν περισσότερο από αυτόν τον άτυπο πόλεμο για προσωπικό είναι εκείνες όπου οι εργαζόμενοι είναι δυσαρεστημένοι.

 

Ορισμένες εταιρείες γρήγορου φαγητού προσπαθούν να βρουν λύσεις στο πρόβλημα υιοθετώντας φοροελαφρύνσεις, δίνοντας επιδόματα και προσφέροντας ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, όμως τα αποτελέσματα είναι μάλλον αποθαρρυντικά.

Αναπόφευκτα,εκτιμούν οι αναλυτές, οι αλυσίδες εστιατορίων που αγωνίζονται για να βρουν προσωπικό θα αναγκαστούν να κλείσουν, ή θα αντικαταστήσουν ολοένα και περισσότερες θέσεις εργασίας με ρομπότ.