Ένας ύποπτος κρατείται από τη βουλγαρική αστυνομία για τη δολοφονία της δημοσιογράφου, Βικτόριας Μαριάνοβα.

«Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένας ύποπτος ο οποίος κρατείται», είπε στο Reuters κυβερνητική πηγή με γνώση των εν εξελίξει ερευνών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, πάντως, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία και είπε πως το υπουργείο μπορεί να εκδώσει ανακοίνωση αργότερα σήμερα.

Να υπενθυμίσουμε πως το πτώμα της Μαρίνοβα βρέθηκε σε πάρκο στη γενέτειρά της, Ρούσε, πριν από τέσσερις ημέρες.

Ερωτηματικά, ωστόσο, παραμένουν αναφορικά με τα κίνητρα του δράστη, αφού σύμφωνα με έγκριτο Βούλγαρο δημοσιογράφο, «το κίνητρο του δράστη δεν ήταν το σεξ. Κάποιος πρέπει να ήταν πολύ θυμωμένος μαζί της».

Από την πλευρά του ο Βούλγαρος Ρουσλάν Τραντ, μέλος της «Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων - Βουλγαρίας», σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild δίνει τη δική του εκδοχή για τα πιθανά κίνητρα του δράστη. 

«Οι συνθήκες της δολοφονίας είναι ακόμη ασαφείς. Το πιο σημαντικό στοιχείο για μένα, ωστόσο, είναι το χρονοδιάγραμμα: Υπάρχει χρονικό χάσμα μεταξύ της ίδιας της δολοφονίας και της αναφοράς της δολοφονίας.Η Βικτόρια Μαρίνοβα δολοφονήθηκε γύρω στις 11 το πρωί του Σαββάτου, η δολοφονία της αναφέρθηκε στις 14:20 στην αστυνομία και η είδηση μεταδόθηκε στις τρεις το μεσημέρι από τα ΜΜΕ. Επομένως, έχουν μεσολαβήσει κάποια πράγματα τα οποία δεν ξέρουμε. Αυτό είναι προβληματικό από κάθε άποψη» δήλωσε ο Τραντ.