Στη δήλωση πως ο προσωπικός του λογαριασμός στο Twitter έχει κλειδωθεί από τους τεχνικούς του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης επειδή θεώρησαν πως πιθανώς έχει δεχτεί επίθεση από χάκερ, προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Bloomberg, ο Μασκ είναι από τους κορυφαίους συνδρομητές στο Twitter και συχνά χρησιμοποιεί την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιεύει ενημερώσεις σχετικά με τις εταιρείες του. Αναμιγνύει επιχειρηματικά δεδομένα με προσωπικές σκέψεις και εμπνεύσεις. Και κάποιες φορές ο συνδυασμός αυτός καταλήγει αλλοπρόσαλλος.

Λίγες ώρες πριν από την παραπάνω ανάρτηση, ο Μασκ είχε προχώρησε σε αναρτήσεις εικόνων manga και ρωτούσε τους υπόλοιπους χρήστες αν ήθελαν να αγοράσουν Bitcoin. Αναρτήσεις που από τους τεχνικούς του Twitter θεωρήθηκαν ασύμβατες με τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο και πιθανό αποτέλεσμα επίθεσης χάκερ.

Να υπενθυμίσουμε πως η σχέση του Μασκ με το Twitter δεν ήταν πάντοτε αρμονική. Τον Αύγουστο ο ιδιοκτήτης της Tesla είχε τουιτάρει την πρόθεσή του να άποσύρει την Tesla από το χρηματιστήριο, ανάρτηση για την οποία αργότερα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20 εκατ. δολ. από την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού.