Η έφεση που είχε υποβάλει εναντίον παλαιότερης δικαστικής απόφασης ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, απορρίφθηκε σήμερα και, πλέον, θα μπορούσε να δικαστεί από τη γαλλική δικαιοσύνη με την κατηγορία της παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012.

Συγκεκριμένα το εφετείο το Παρισιού επιβεβαίωσε την Πέμπτη μια περσινή απόφαση που παρέπεμπε τον Νικολά Σαρκοζί σε δίκη με την κατηγορία της απάτης κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειράς του να επανεκλεγεί στο γαλλικό προεδρικό θώκο το 2012.

Ο δικηγόρος του Σαρκοζί, Τιερί Χερζό, δήλωσε ότι ο Γάλλος πρώην πρόεδρος πρόκειται να προσβάλει την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας.

Να σημειώσουμε πως ο Νικολά Σαρκοζί αντιμετωπίζει κατηγορίες αναφορικά με το κόστος της προεδρικής προεκλογικής καμπάνιας του, που ξεπέρασε κατά πολύ το νόμιμο ανώτατο όριο των 22,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που προσπάθησε να καλύψει με ενδεχόμενο δόλο. 

Οι αιτιάσεις επικεντρώνονται στο κατά πόσον ο 61χρονος πολιτικός γνώριζε για τη φερόμενη ψευδή τιμολόγηση και την απάτη από την εταιρεία δημοσίων σχέσεων «Bygmalion», που είχε αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετά από τα στελέχη της εταιρείας έχουν ήδη παραδεχτεί ψευδείς και παράνομες λογιστικές πρακτικές.