Σε εκτεταμένες διαδηλώσεις θα προχωρήσουν οι ακροδεξιοί στο Φράιμπουγκ της Γερμανίας, στο πλαίσιο των αντιδράσεων μετά τον ομαδικό βιασμό 18χρονης φοιτήτριας, δράστες του οποίου φέρονται Σύροι, κυρίως, πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να βγουν στον δρόμο για να εκφράσουν την οργή τους, ενώ πρόκειται να διοργανωθούν και αντιδιαδηλώσεις με στόχο να καταγγείλουν την απόπειρα εκμετάλλευσης του εγκλήματος αυτού για να ενισχυθεί το αντιμεταναστευτικό αίσθημα.

Η 18χρονη κοπέλα πιστεύεται ότι έπεσε θύμα βιασμού τη νύκτα της 13ης προς 14 Οκτωβρίου από μια ομάδα ανδρών, αφού πήγε σε ένα κλαμπ στο κέντρο της πόλης.

Να σημειώσουμε πως οι τοπικές αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει και ανακρίνει επτά Σύρους, ηλικίας 19 με 29 ετών, και έναν 25χρονο Γερμανό, όμως πιστεύει ότι στον βιασμό ενδέχεται να εμπλέκονται περισσότεροι.

Η φοιτήτρια δήλωσε ότι είχε πάει στο κλαμπ με μια φίλη της όπου ένας άγνωστος άνδρας της πρόσφερε ένα ποτό. Περίπου τα μεσάνυκτα έφυγε από το κλαμπ με τον άνδρα αυτό, όμως κατήγγειλε ότι της είχε ρίξει κάτι στο ποτό της και δεν μπορούσε να φέρει καμία αντίσταση. Σύμφωνα με την ίδια, ένας από τους υπόπτους της επιτέθηκε σε κοντινούς θάμνους και ακολούθησαν και οι υπόλοιποι.

Οι άνδρες, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν σε χώρους στέγασης μεταναστών, είναι γνωστοί στις αρχές για άλλα εγκλήματα.