Σε κατάσταση συναγερμού είναι από το πρωί της Δευτέρας η πόλη και η ευρύτερη περιοχή του Νέου Δελχί στην Ινδία, καθώς ένα τοξικό νέφος έχει καλύψει την ατμόσφαιρα.

Η ορατότητα στους δρόμους είναι ιδιαίτερα χαμηλή, με τα επίπεδα των μολυντών στην ατμόσφαιρα να ξεπερνούν 20 φορές τα συνιστώμενα όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου το 91% των κατοίκων του πλανήτη εισπνέουν μολυσμένο αέρα, με αποτέλεσμα περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι να πεθαίνουν κάθε χρόνο.

Η ποιότητα του αέρα αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες λόγω της χρήσης πυροτεχνημάτων που θα εκτοξευθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Diwali, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Πολλοί κάτοικοι έχουν δημοσιεύσει φωτόκαι βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την έκταση του προβλήματος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το 2016, η μόλυνση του αέρα στο εσωτερικό των νοικοκυριών και στο εξωτερικό προκάλεσε τον θάνατο 543.000 παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών και 52.000 παιδιών ηλικίας από 5 έως 15 ετών, λόγω οξέων λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της εν λόγω έκθεσης, και οι έγκυες που εκτίθενται στον μολυσμένο αέρα κινδυνεύουν να φέρουν στον κόσμο ελλιποβαρή βρέφη.

Δείτε τις φωτό και τα βίντεο από το τοξικό νέφος στο Νέο Δελχί: