Ένας λάτρης της περιπέτειας, ο Βρετανός, Ρος Έτζλι, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε κολυμπώντας τα 2.882 χλμ του περίπλου της Μεγάλης Βρετανίας, μέσα σε 157 ημέρες.

Ο 33χρονος κολυμβητής συνοδευόταν από ακόμη 300 κολυμβητές, ενώ διένυε το τελευταίο μίλι του μοναδικού του άθλου.

Ειδικότερα, ο Έτζλι ξεκίνησε από την πόλη του Κεντ την 1η Ιουνίου κι από τότε κολυμπούσε για τουλάχιστον 12 ώρες κάθε μέρα.

Είχε να αντιμετωπίσει παλίρροιες και ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, καταιγίδες και μέδουσες, δερματικές παθήσεις από το μαγιό και προβλήματα στη γλώσσα από την υπερέκθεση στο αλάτι του θαλασσινού νερού.

Μετά την περιπέτειά του, ο Έτζλι δήλωσε στο BBC πως μετά από 155 μέρες στη θάλασσα ίσως χρειαστεί να ξαναμάθει να περπατά στη στεριά, ωστόσο, δεν έχει βαρεθεί ακόμη το κολύμπι και ήδη αναζητά την επόμενη πρόκληση.

Η καλύτερη στιγμή του ταξιδιού ήταν όταν μπήκε στο κανάλι του Μπρίστολ και επί πέντε μίλια κολυμπούσε δίπλα του μια θηλυκή φάλαινα μινκ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως προκειμένου να φέρει εις πέρας το κατόρθωμά του, κατανάλωνε 10.000 με 15.000 θερμίδες ημερησίως, κάτι περισσότερο από το εξαπλάσιο των αναγκών ενός μέσου ανθρώπου. Για να το πετύχει αυτό έπρεπε να τρώει καθημερινά πίτσα, μακαρόνια, και ρύζι, ενώ συνολικά κατανάλωσε 610 μπανάνες και 314 κουτάκια του ενεργειακού ποτού Red Bull.

Ο Βρετανός σπόρτσμαν ήδη από την 74η ημέρα της προσπάθειάς του είχε μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, έχοντας κολυμπήσει τη μεγαλύτερη απόσταση στη θάλασσα, όμως προκειμένου να ισχύει αυτή του η επίδοση έπρεπε να ολοκληρώσει τον άθλο του, κάτι που συνέβη 83 ημέρες αργότερα.

Δείτε το βίντεο: