Στο Σουδάν προκειμένου ένας άνδρας να νυμφευτεί, συχνά, πρέπει να προσφέρει προίκα στους γονείς της νύφης.

Αυτό το έθιμο εκμεταλλεύτηκε και η οικογένεια μια 17χρονης κοπέλας και σε συνδυασμό με το δεδομένο της παρθενίας της νεαρής και τη δύναμη των social media, ο λογαριασμός για τον γαμπρό εκτοξεύτηκε σε δυσθεώρητα ύψη.

Συγκεκριμένα, 500 αγελάδες, τρία πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά και 8.800 ευρώ χρειάστηκε να καταβάλει ο επιχειρηματίας που κατόρθωσε να κερδίσει τη 17χρονη.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή δημοπρασία μέσω Facebook, με την ανάρτηση να παρουσιάζει την 17χρονη ως «παρθένα νύφη». Πέντε επιχειρηματίες βρέθηκαν μεταξύ των επικρατέστερων να κερδίσουν την κοπέλα, με αυτόν που προσέφερε τα περισσότερα να είναι και ο τελικός νικητής.

Ο γάμος τελέστηκε στις 3 Νοεμβρίου, και τα τοπικά μέσα έκαναν λόγο για την ακριβότερη νύφη στο Νότιο Σουδάν. Φωτογραφίες από την τελετή αναρτήθηκαν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σχολιάζοντας το γεγονός, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως η επίμαχη ανάρτηση αφαιρέθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν και υπήρξε ενημέρωση για περιεχόμενό της, που παραβιάζει τους κανόνες του μέσου και προωθεί το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων, trafficking. 

Να σημειώσουμε ότι ακτιβιστές απευθύνουν έκκληση στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης να βάλει ένα τέλος σε τέτοιες «δημοπρασίες», αφού διακρίνουν τον άμεσο κίνδυνο κι άλλες οικογένειες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της οικογένειας της 17χρονης.