Το επάγγελμα του πιλοποιού ή στα απλά ελληνικά του καπελά τείνει να εκλείψει, όμως ο Νικ Φουκέ έχει επάξια κερδίσει τον τίτλο του κατασκευαστή καπέλων των διασημοτήτων του Χόλιγουντ και όχι μόνο!

Στο μαγαζί του, στη συνοικία Venice Beach, στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, προσωπικότητες όπως η Lady Gaga, ο Pharrell Williams κ.α. δίνουν μέχρι και 1.000 δολ. για ένα vintage καπέλο από τα χέρια του Φουκέ.

«Η κατασκευή καπέλων είναι μια μυστική τέχνη που είτε περνάει από τον πατέρα στο γιο είτε από το δάσκαλο στο μαθητή», τονίζει ο Φουκέ. Ωστόσο δε διστάζει να παρουσιάσει απλόχερα τα μυστικά του στην κάμερα του Business Insider.

Όταν το κάθε καπέλο έχει πάρει το τελικό του σχήμα, ο Φουκέ του βάζει φωτιά για να του προσδώσει ένα χαρακτηριστικό πεπαλαιωμένο στιλ, που διάσημοι πελάτες του λατρεύουν.

Όσον αφορά στο πόσο χρόνο χρειάζεται προκειμένου ένα καπέλο να κατασκευαστεί, αυτός ποικίλει από 2 με 3 ημέρες έως και μια εβδομάδα, ώστε να γίνει πραγματικά τέλειο.

Η υψηλή τους τιμή κυρίως εξαρτάται από την πολύ υψηλή ποιότητα των υλικών τους, αλλά και την υψηλή κατασκευαστική τεχνική του Νικ Φουκέ. Μια τεχνική που έχει κάνει τον Φουκέ τον καπελά που προτιμούν οι διάσημοι Αμερικανοί.

Δείτε το βίντεο: