Έτοιμη να διαλυθεί εμφανίζεται η βρετανική κυβέρνηση, με την Τερέζα Μέι να βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά παραιτήσεων υπουργών της που αμφισβητούν ευθέως την εξουσία της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Ο αριθμός των υπουργών που έχουν ήδη παραιτηθεί ανέβηκε στους τέσσερις, με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να εξαναγκάζεται να υπερασπιστεί τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το Brexit ενώπιον της Βρετανικής Βουλής.

Η Μέι έφτασε στο σημείο να δηλώσει: « Η αυτή η συμφωνία ή καθόλου συμφωνία», με αρκετούς από τους βουλευτές να ξεσπούν σε επευφημίες.

Τα βρετανικά ΜΜΕ έχουν πάρει πραγματικά «φωτιά», μεταδίδοντας live τις εξελίξεις, προβλέποντας πως η διάλυση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου δε βρίσκεται μακριά.

«Αυτές οι παραιτήσεις εξανάγκασαν την Τερέζα Μέι να υπερασπίσει τη συμφωνία της με τις Βρυξέλλες ενώπιον της Βουλής, με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να δηλώνει πως η “Συμφωνία είναι Νεκρή”», γράφει ο Independent.

«Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αντιμέτωπη με τη Βουλή μετά τις παραιτήσεις των υπουργών, εξαιτίας των αντιδράσεων για τη συμφωνία», γράφει στην ιστοσελίδα του το Sky News.

«Οι Ντόμινικ Ραμπ και Έστερ ΜακΒέι μεταξύ των υπουργών που παραιτούνται», γράφει το BBC.

«Η Μέι υποφέρει κι άλλες παραιτήσεις με την ΜακΒέι να ακολουθεί σε παραίτηση τον Ραμπ», γράφει ο Guardian.

«Η Τερέζα Μέι χτυπήθηκε από τέσσερις παραιτήσεις καθώς o Τζέικομπ Ρις Μογκ ετοιμάζει πρόταση μομφής κατά της πρωθυπουργού», γράφει ο Telegraph.

Φωτό: Οι τέσσερις υπουργοί που έχουν παραιτηθεί μέχρι στιγμής

Από αριστερά: Σουέλα Μπρέιβερμαν, Σαιλές Βάρα, Έστερ ΜακΒέι και Ντόμινικ Ραμπ