Ένας βουλευτής τραυματίστηκε και νοσηλεύεται και ένας άλλος κατηγορείται ότι έβγαλε μαχαίρι, χθες κατά τη διάρκεια συμπλοκής εντός του κοινοβουλίου της Σρι Λάνκα, στην τελευταία κλιμάκωση της εκεί πολιτικής αναταραχής, που έχει αφήσει τη χώρα χωρίς πρωθυπουργό και υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση το πρωί της Πέμπτης διακόπηκε όταν οπαδοί του Μαχίντα Ραγιαπάκσα, του υπό αμφισβήτηση πρωθυπουργού, επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του βουλευτή, Κάρου Ζαγιασουρίγια.

Τον Ζαγιασουρίγια έσπευσαν να υπερασπιστούν βουλευτές πιστοί στον Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, ο οποίος καθαιρέθηκε από την πρωθυπουργία πριν από δύο εβδομάδες και αντικαταστάθηκε από τον Ραγιαπάκσα, με τους οπαδούς του καθαιρεμένου πρωθυπουργού να κάνουν λόγο για πολιτικό πραξικόπημα.

Ένα μέλος του Ηνωμένου Εθνικού Κόμματος του Βικρεμεσίνγκε, ο Παλίθα Θεβαραπερούμα, φέρεται να έβγαλε μαχαίρι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Περισσότεροι από 35 βουλευτές, οι περισσότεροι ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές λευκές βαμβακερές ρόμπες και φορώντας σανδάλια, πάλευαν κι αντάλλασαν γροθιές για αρκετά λεπτά εντός του κοινοβουλίου. Ένας εκ των βουλευτών φέρεται να εκτόξευσε, μάλιστα, ένα κάδο απορριμμάτων εναντίον του ομιλητή.

Ο Ντιλούμ Αμουνουγκάμα, ένας πιστός του υπό αμφισβήτηση πρωθυπουργού Ραγιαπάκσα, τραυματίστηκε, ενώ προσπαθούσε να αφαιρέσει το μικρόφωνο του ομιλητή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά το βίαιο επεισόδιο, η συνεδρίαση της Βουλής διακόπηκε.

Δείτε το βίντεο και τη συλλογή με τις φωτογραφίες: