Η Ημέρα των Ευχαριστιών θεωρείται αργία και οικογενειακή γιορτή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τα περισσότερα καταστήματα και τις επιχειρήσεις να κλείνουν.

Ωστόσο, πολλές μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ, όπως τα πολυκαταστήματα Macy's, JCPenney, Kohl's και Best Buy, άνοιξαν τις πόρτες τους την αργία του «Thanksgiving», προκειμένου να προσφέρουν πρόωρες προσφορές για την «Black Friday».

Όμως, η συγκεκριμένη τακτική έτυχε έντονης αποδοκιμασίας από αρκετούς Αμερικανούς.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, το Twitter πήρε φωτιά από τις καταγγελίες χρηστών εναντίον της συγκεκριμένης πρακτικής αρκετών εμπόρων, με αρκετούς να ζητούν με αναρτήσεις τους  τον κόσμο να μποϋκοτάρει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ενόψει των αγορών της εορταστικής περιόδου.

Κάποιοι έγραψαν:

«Παρακαλώ σταματήστε να ψωνίζετε από τα παρακάτω καταστήματα στις γιορτές. Ήταν ανοιχτά των Ευχαριστιών».

«Ντροπή σε όλες τις επιχειρήσεις που άνοιξαν στις Ευχαριστίες, επειδή θέλετε να πάρετε τα λεφτά από την Black Friday. To Thanksgiving είναι οικογενειακή μέρα και εσείς το στερείτε από τους ανθρώπους. Η Black Friday πρέπει να είναι Παρασκευή».

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου bestblackfriady.com, φέτος τουλάχιστον 77 μεγάλοι έμποροι λιανικής κράτησαν την Ημέρα των Ευχαριστιών κλειστά τα καταστήματά τους, θέλοντας να δώσουν στους υπαλλήλους τους περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους.

Να σημειώσουμε πως ανοιχτή κράτησε την παραγωγή της ανήμερα Thanksgiving και η Tesla, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για κατασκευή 7.000 μονάδων Tesla Model 3 την εβδομάδα.