Ο μεγιστάνας ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla Έλον Μασκ ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα 70% να ταξιδέψει μέχρι τον πλανήτη Άρη με ένα από τα διαστημόπλοιά του, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα θανάτου.

Ο 47χρονος ιδιοκτήτης της Tesla, που βρίσκεται μεταξύ αρκετών επιχειρηματιών που οραματίζονται και αναζητούν έναν τρόπο να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στον «Κόκκινο Πλανήτη», δήλωσε πως ένα τέτοιο τεχνολογικό επίτευγμα μπορεί να είναι εφικτό ακόμη και σε μόλις 7 χρόνια, με το εισιτήριο να κοστίζει μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

«Ξέρω ακριβώς τι να κάνω», τόνισε ο Έλον Μασκ. «Σκέφτομαι να μετακομίσω εκεί πέρα».

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος τόνισε πως «η πιθανότητα να πεθάνει κανείς εκεί είναι σημαντικά υψηλότερη από ό,τι στη Γη». «Θα είναι δύσκολα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα θανάτου, σε ένα ταξιδάκι στο βαθύ διάστημα», τόνισε ο Μασκ.

Ακόμα κι αν κάποιος κατόρθωνε να προσεγγίσει τον Άρη με ασφάλεια, «θα χρειαζόταν να δουλεύει ασταμάτητα για να κατασκευάσει τη διαστημική βάση», ανέφερε ο Μασκ.

«Οπότε, δεν θα υπάρχει και πολύ χρόνος για διασκέδαση. Και αν ακόμη ολοκληρωθεί αυτό, το περιβάλλον εκεί είναι πολύ ακραίο και υπάρχει πολύ σημαντική πιθανότητα να πεθάνεις», συμπλήρωσε.

«Νομίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε, αλλά δεν είμαστε σίγουροι», τόνισε.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σκαρφαλώνουν στα βουνά, άνθρωποι πεθαίνουν στο Έβερεστ και το κάνουν μόνο και μόνο για την πρόκληση», πρόσθεσε ο Έλον Μασκ.