Ένα από τα πρώτα πράγματα του πολιτικού παρελθόντος του Μεξικού που ο νεοκλεγείς πρόεδρος, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ, πρόκειται να αλλάξει είναι το προεδρικό αεροσκάφος.

Όπως μεταδίδει ο Bloomberg, ο λόγος γι’ αυτήν την απόφαση του Μεξικανού προέδρου είναι πως θεωρούσε το συγκεκριμένο αεροσκάφος υπερβολικά πολυτελές, ενώ αποτελεί και την εκπλήρωση μιας προεκλογικής δέσμευσης.

Πρόκειται για ένα Boeing 787-8 Dreamliner που αποκτήθηκε από τη μεξικανική κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2016 και χρησιμοποιήθηκε από τον πρώην πρόεδρο Πένα Νιέτο.

«Πουλάμε όλα τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα που χρησιμοποιούσαν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί», δήλωσε το περασμένο Σάββατο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters.

Το 218 εκατ. δολ. προεδρικό αεροσκάφος «βγαίνει στο σφυρί» μαζί με άλλα 60 κυβερνητικά αεροπλάνα και 70 ελικόπτερα, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Το μεξικάνικο αεριωθούμενο αεροσκάφος ήταν το έκτο Boeing Dreamliner που παρήχθη ποτέ και έκανε την πρώτη του πτήση στις 4 Οκτωβρίου 2010. 

Το αεροσκάφος ήταν μέρος μιας πρώιμης παρτίδας Boeing 787 που παρήγαγε η εταιρεία ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα με τη γραμμή παραγωγής.

Να σημειώσουμε πως πέρασαν 6 χρόνια προτού το αεροπλάνο μετατραπεί από την Μεξικανική Αεροπορία σε προεδρικό αεροσκάφος.

Δείτε την παρακάτω συλλογή με φωτογραφίες από το Boeing 787-8 Dreamliner: