Μια ακτίδα αισιοδοξίας γεννούν οι ανακαλύψεις νέων ειδών το 2018, δεδομένης της έκτασης που λαμβάνει η κλιματική αλλαγή, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η μόλυνση του περιβάλλοντος. 

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες, μεταξύ άλλων, ανακάλυψαν σε Αμερική, Αφρική, Αυστραλία και Ασία τρία νέα είδη αραχνών που είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν την πιο ταχύτατη αλλαγή κατεύθυνσης για να πιάσουν το θήραμά τους. Χρειάζονται μόλις 1/8 του δευτερολέπτου.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το επονομαζόμενο χέλι-λεοπάρδαλη, ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη χελιών που έχουν ανακαλυφθεί στις ΗΠΑ εδώ και περίπου έναν αιώνα, με την ανακάλυψή του να έρχεται προς επιβεβαίωση των μαρτυριών κατοίκων της Φλόριντα ότι συχνά αντίκριζαν ένα άγνωστο ζώο στα έλη της περιοχής.

Επίσης ένα νέο είδος κόκκινου κοραλιού ανακαλύφθηκε ανοιχτά των ακτών του Παναμά. Το Thesea dalioi είναι έντονο κόκκινο, θυμίζοντας έντονα θρόμβο αίματος.

Τέλος, για πρώτη φορά εντοπίστηκε και το ψάρι που ζει στο μεγαλύτερο βάθος στους ωκεανούς. Συγκεκριμένα, το Pseudoliparis swirei ζει στην Τάφρο των Μαριανών, σε βάθος 8.229 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι προκειμένου αυτός ο οργανισμός να πιαστεί και να εξεταστεί από τους επιστήμονες, οι ειδικές παγίδες ποντίζονταν επί τέσσερις ολόκληρες ώρες για να φτάσουν στο συγκεκριμένο βάθος.

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες: