Διευρύνονται οι συναντήσεις που επιχειρεί να πραγματοποιήσει η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, προκειμένου να βρεθούν συμβιβασμοί για να «περάσει» τη συμφωνία Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της Μέι και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, σήμερα Τρίτη βράδυ.

Η Bρετανή πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη το πρωί της Τρίτης με τον Oλλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε σε μια προσπάθεια να πείσει για επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων σημείων της συμφωνίας Brexit, όπως του ιρλανδικού συνόρου. Συνάντηση έχει η Μέι σήμερα Τρίτη και με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Τόσο η Γερμανία όσο και η Ολλανδία είναι χώρες, που θα επηρεαστούν σημαντικά αρνητικά σε περίπτωση ενός σκληρού Brexit.

Σήμερα Τρίτη είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο καθοριστική ψηφοφορία για τη συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, όμως, η Βρετανή πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποσύρει το νομοσχέδιο για να αποφύγει την απόρριψή του.